Salta

Dag 1
Een Engelstalige gids wacht je op in de luchthaven van Salta. De gids brengt je naar de huurauto. Rit van zo’n drie uur rijden naar Purmamarca. Overnachting in een gezellig typisch hotelletje met zwembad in Purmamarca.


Dag 2
Op ontdekking in Purmamarca. Je kan de regio verkennen te voet, rondkuieren in de gezellige winkeltjes in het centrum, de Zevenkleurige Berg bewonderen of genieten van het zonnetje aan het zwembad. Overnachting Purmamarca.

Dag 3

Op ontdekking naar de grote zoutvlakte Las Salinas Grandes via de Cuesta de Lipan. Het lijkt wel of je rondwandelt in een schilderij van Dahli. Roadtrip verder langs Quebrada del Toro naar Salta.

Overnachting in La Candela guesthouse, een gezellig karakterhotelletje met zwembad op wandelafstand van het centrum.

Dag 4

Te voet op ontdekking in Salta, la linda, met zijn cabildo’s, kleurrijke kerken, parken en gezellige terrasjes.  In de zijstraatjes aan Plaza 9 de Julio vind je kleinschalige restauranten waar je verse empanadas kan eten. Met de kabellift kan je op de San Bernardo heuvel met spectaculair uitzicht op Salta. Om 15h start de citytour met de scooter met een Engelstalige gids. Deze uitstap vertrekt aan de kabellift. Je bezoekt het park, de kerk, een artisanaal marktje ( half uur vrije tijd), de molen en San Lorenzo met wandeling van een halfuurtje. De rit gaat verder naar Plaza 9 de Julio en het San Bernardo klooster. Als je niet met een scooter kan rijden, kan je ook achterop zitten. De scootertocht duurt zo’n 3 uur. Ben je niet zo een fan van scooters? Dan kan een begeleide citytour te voet natuurlijk ook.

 

In het Argentijns restaurant La Casona del Molino kan je typische gerechten proeven. Heel leuk zijn de muzikanten die zweemzoete liederen zingen uit volle borst. Overnachting in een karakterhotelletje op wandelafstand van Plaza 9de Julio.

Dag 5

Rit naar Cafayate (3u/ 200km), ten zuiden van Salta. ’s Middags kan je lunchen in één van de prachtige wijnboerderijen en wijntjes proeven. In de namiddag kan je op Cafayate Wine Resort een fietstocht maken tussen de wijngaarden. Overnachting Vinas de Cafayate Wine Resort, ontbijt inbegrepen.

Dag 6

Na het ontbijt, dagrit via Cachi naar Salta (7uur/ 320km). Je kan onderweg een bezoekje brengen aan de lokale dorpjes Cachi en los Molinos. Je rijdt op de spectaculaire Ruta 40 via de Cuesta del Obispo, het Los Cardones nationaal park en de Recta Tin-Tin en Cachi naar Salta. Los Cardones natuurpark is indrukwekkend met zijn gigantische cactussen die het desolate landschap sieren. Afleveren van de huurauto’s in het centrum van Salta. Overnachting La Candela guesthouse, ontbijt inbegrepen.

Dag 7

Na het ontbijt, rit naar de luchthaven van Salta.

TEL: +323/ 481 81 09

Woeringenstraat 5A, 2560 Nijlen