Patagonië - Color Local

Wil je Patagonië verkennen met een snuifje couleur locale? Deze 14-daagse reis is ideaal als je Patagonië met hart en ziel wil verkennen: wandelen in het prachtige Torres del Paine natuurpark, met een bootje de pinguïns ontdekken in het Beagle kanaal, met de gauchos paardrijden, op de gletsjer wandelen in Calafate.... Je gaat gezellig eten bij rasechte Porteños thuis in Buenos Aires en maté drinken bij de gauchos op estancia Rollito in Vuurland.

Los Alerces
Los Alerces

press to zoom
Los Antiguos
Los Antiguos

press to zoom
Los Alerces
Los Alerces

press to zoom
1/2

Dag 1 - Brussel - Buenos Aires 
Vertrek vroege avond via Madrid, Parijs... naar Buenos Aires (vluchten niet inbegrepen in prijs). 

Dag 2 - Buenos Aires
Aankomst 's morgens
en private transfer met Engelstalige gids naar het hotel. De gids overloopt de reis met jullie en geeft extra info en de detailvouchers.


Vroege check-in mogelijk zodat je in de voormiddag reeds kan gebruik maken van de kamer om wat te bekomen van de lange vlucht en te wennen aan het tijdsverschil (4 of 5 uur). Vrije dag in Buenos Aires. Het hotel is centraal gelegen, dus je kan een wandelingetje maken.

Overnachting: Hotel Tango Mayo, ontbijt inbegrepen.


Dag 3 - Buenos Aires
Op ontdekking in Buenos Aires. Met de hop-on-hop-off-bus kan je Buenos Aires verkennen: bezoek de kleurrijke El Caminito wijk in La Boca, het graf van Evita Perron in La Recoletta, lunchen op één van de terrasjes in het moderne Puerto Madero, een lekker stuk taart eten in Cafe Tortoni…. ’s Avonds ga je met het openbaar vervoer zoals een echte porteño (inwoner van Buenos Aires) naar de gastvrouw om samen te eten. Je krijgt heerlijke zelfgemaakte Argentijnse gerechten voorgeschoteld.


Overnachting: Tango Mayo, ontbijt inbegrepen.


Dag 4 - Buenos Aires
Vrije dag in Buenos Aires. Zondagvoormiddag is er een leuke antiekmarkt in San Telmo en je vindt er tangodansers op elke straathoek. De gids komt jullie om 22h30 ophalen aan het hotel om twee milongas te bezoeken. Trek je dansschoenen en glitterjurkje maar aan! De milongas zijn de echte tango salons waar de locals komen dansen, niet de commerciële tangoshows. De gids leert je alles over de etiketten van de tango (oogcontact maken en eens knikken naar een Argentijnse señor: dit wil zeggen dat je wilt dansen).

 

Overnachting: Tango Mayo, ontbijt inbegrepen.


Dag 5 - Buenos Aires en Ushuaia
Vrije voormiddag in Buenos Aires. Private transfer zonder gids van het hotel naar de luchthaven Aeroparque Buenos Aires. 

Vlucht van Buenos Aires naar Ushuaia. Oppikken van de kleine maar comfortabele auto in de luchthaven van Ushuaia ’s avonds. Korte rit naar Ushuaia. Ushuaia is de beste plaats in Argentinië om de befaamde centolla krab te eten.

 

Overnachting in het eenvoudige maar karaktervolle Campanilla Hostal, ontbijt inbegrepen.


Dag 6 - Ruta 3
In de voormiddag met de boot op ontdekking naar pinguïns in het Beagle kanaal (inbegrepen). Eerste keuze: Estancia Las Hijas, tweede keuze: Estancia Rolito.

Rit van zo’n 150 km, 2h30 naar Estancia Rolito via Ruta 3. De laatste 15 km zijn niet geasfalteerd, het echte desolate Patagonia. De gastvrouw Annie Luna, en haar familie, verwelkomt je van harte in haar kleinschalige estancia met schapen.

 

Overnachting en typisch Argentijnse avondmaaltijd in Estancia Rolito.

Dag 7 - Estancia Rolito
Volledige dag in Estancia Rolito. Je kan deelnemen aan de activiteiten van de dag: de kudde schapen hoeden, paardrijden met een gids, lekker lunchen en dineren, een praatje doen met de locals, maté drinken.

 

Overnachting in Estancia Rolito, alle maaltijden inbegrepen.

Dag 8 - Ushuaia
Vroeg opstaan voor de rit terug naar Ushuaia. Afleveren van de huurauto aan de luchthaven en vlucht naar Calafate. Oppikken van de kleine huurauto in de luchthaven van Calafate en korte rit naar het centrum.

 

Je logeert in hosteria Hainen in hartje Calafate op wandelafstand van de hoofdstraat met de restaurantjes en winkels. Ontbijt inbegrepen.

Dag 9 - Calafate

Vrije dag in Calafate. Je kan rondkuieren en een terrasje doen als de zon schijnt. Het gletsjermuseum bezoeken met de Ice Bar, net buiten Calafate. Een beetje relaxen, genieten van een massage, souvenirtjes kopen….

 

Overnachting in Hosteria Hainen, ontbijt inbegrepen.


Dag 10 - Perito Moreno gletsjer
Na het ontbijt, rijd je met de auto naar de Perito Moreno gletsjer in het Los Glaciares natuurpark. Het inkomgeld voor het Los Glaciares natuurpark moet je cash ter plaatse betalen. Je kan de auto parkeren aan de oever van het meer, waar de boot op jullie wacht. Aan de andere kant van het meer, nemen de Engelstalige gidsen je mee in kleine groepjes op een wandeling op het ijs van de Perito Moreno gletsjer. Na de wandeling kan je lunchen (niet inbegrepen, best om een picknicklunch te regelen op voorhand bij Hosteria Hainen) en brengt de boot je terug. Je rijdt met de auto zelf naar de houten wandelpaden met zicht op de gletsjer. Deze excursie duurt zo’n 5 uur. Rit terug naar Calafate.

 

Overnachting in Hosteria Hainen, ontbijt inbegrepen.


Dag 11, 12 & 13 - Torres del Paine
Na het ontbijt, rit naar het Torres del Paine natuurpark in Chili. In Cerro Castillo krijg je een stempel in je paspoort. Met wat geluk, zie je onderweg guanacos en condors. Een wandelingetje om de benen te strekken is een goed idee. Vergeet je stapschoenen niet!

 

Overnachting Torre Norte Refuge in een eenvoudige hostal. De maaltijden zijn niet inbegrepen. Je logeert in een kamer met drie stapelbedden voor zes mensen in totaal met gezamenlijke badkamer.

De volgende dag, vrije dag om wandeltochten te doen in Torres del Paine natuurpark. Je kan de Cueva del Milodon bezoeken, de Grey gletsjer ontdekken met een boottochtje op het Grey meer, de granieten Torres bewonderen.... 

 

Vrije dag in Torres del Paine. Je kan dagtochten maken met of zonder gids, wandelen naar prachtige uitzichtpunten over de Torres, condors zoeken met de verrekijker....

Dag 14 - El Calafate - Buenos Aires  
Rit naar de luchthaven van Calafate. Inleveren van de huurauto. Vlucht van Calafate naar Buenos Aires. Transfer van Buenos Aires luchthaven naar hotel Tango Mayo. Ideaal om de reis af te sluiten in stijl, is een heerlijk diner in een mooi restaurant in Buenos Aires.

 

Overnachting: Tango de Mayo, ontbijt inbegrepen.

Dag 15 - Buenos Aires - Brussel 
Na het ontbijt rustig inpakken. Transfer naar internationale luchthaven Buenos Aires voor vlucht naar Europa. 

Dag 16 - Brussel 
Aankomst te Brussel