Inca Trail

Deze driedaagse trektocht neemt je mee naar spectaculaire uitzichten in de Andes, de ruïnes van de Inca en gigantische cactussen. Je slaapt in tentjes. Er is een aparte dinnertent met tafels, banken en bestek. 's Avonds bij het kampvuur kan je een babbeltje doen met de lokale mensen met een glaasje Malbec. Je wandelt samen met een gids zo'n 7 uur per dag, op een hoogte van 2.300 tot 3.400 m. Jouw bagage wordt vervoerd op de rug van een paard. Adventure calls!

Inca Trail
Inca Trail

press to zoom
Schaapherders onderweg
Schaapherders onderweg

press to zoom
Inca Trail
Inca Trail

press to zoom
Inca Trail
Inca Trail

press to zoom
1/5

Dag 1
Met de bus rijd je naar San Antonio de los Cobres. Time to gear up! Nog even de drinkbussen vullen, dagrugzak checken en off you go! De gids neemt je mee naar de Quebrada del Toro, in de verte zie je de besneeuwde bergtoppen van San Miguel en Acay. Na een fikse wandeling van 3 uur bergop, kom je aan in La Virgen del Caminante. De wandeling gaat verder bergaf naar de ruïnes van Sillon del Inca. We kamperen in de buurt van de ruïnes.

Dag 2
Als de eerste zonnestralen door de tent komen piepen, maken we ons klaar voor de wandeling. Vandaag wandelen we in de prachtige natuur en met geluk, zie je de gigantische condors vliegen. Vergeet je verrekijker niet! Verdere klim naar het hoogste punt op zo'n 3.418 m boven de wolken met prachtig uitzicht op Salta en de Lerma vallei. We dalen af naar onze kampeerplaats nabij een werkende estancia. De lokale Argentijnen komen graag een babbeltje doen.


Dag 3
Ontbijt. Na een korte wandeling, veranderen de droge schrale struiken naar groene jungle, rivieren en watervalletjes. We wandelen verder langs de rivier. Een 4x4 jeep brengt je terug naar Salta.