El Norte

Deze 14-daagse selfdrive neemt je mee van Mendoza naar Salta langs de prachtige Ruta 40. Je ontdekt de reusachtige rotsformaties in Talampaya waar ooit dinosaurussen rondliepen en de desolate landschappen in de Maanvallei. Deze reisroute heeft heel wat leuke uitgestippelde wandelingen en uiteraard kunnen de hoogtepunten Salta en de Salinas Grandes (grote zoutvlaktes) niet ontbreken. Je logeert in posadas, estancias en zelfs op een wijndomein in Cafayate. Af en toe zit er ook een dagrit tussen, zet je favoriete muziekje op in de auto en roadtrippen maar!

Dag 1 - Mendoza

In de luchthaven van Mendoza, pik je de auto op. Korte rit (16km) naar Posada Verde Oliva, een heuse olijfboerderij in authentieke Argentijnse stijl. Je kan heerlijk relaxen aan het zwembad, wijntjes proeven en olijven proeven. Of wat dacht je van een paardrijrit in de wijngaarden?

Dag 2 - Mendoza

Na het uitgebreide ontbijt, kan je fietsen huren om te fietsen naar de wijnboerderijen in de buurt. 

Op ontdekking in Mendoza: de Plaza Independencia met zijn fonteinen, de gezellige straten Peatonal Sarmiento met terrasjes, een heerlijk glaasje Malbec in het authentieke cafeetje El Palenque. Wandel naar de top van Cerro del Gloria met mooie uitzichten over Mendoza. Zin in een gigantische steak en typisch Argentijnse parilla? Schuif dan je voeten onder tafel bij El Patio de Jesus Maria. Overnachting Posada Verde Oliva.

Dag 3 - San Juan

Voormiddag op ontdekking in Mendoza. Rit via Ruta 40 naar San Juan. Reken op zo’n kleine 3 uur rijden (180km). Bij zonsondergang is Plaza 25 de Mayo de ideale plaats voor een aperitiefje op één van de vele terrassen.

Dag 4 - de Maanvallei

Vroeg uit de veren voor de rit naar het Ischigualasto natuurpark. 4 uur/ 130km. Je kan een plaatsje reserveren in een 4x4 jeep met gids. Ontdek het ongelooflijke maanlandschap, de gigantische rotsformaties en de fossielen van de dinosaurussen. Rit van 6 uur/ 320 km naar Villa Union.

Dag 5 - Talampaya

De rit van Villa Union naar Talampaya duurt zo’n 45min/ 52km. Op verkenning in Talampaya, de vuurrode rotsformaties die als kathedralen uit de grond rijzen. Je kan hier een wandeling maken van 3 uur met een gids.. Rit naar La Rioja 2u30m/ 222km. Overnachting La Rioja.

Dag 6 - Cafayate

Dagrit via de mooie Ruta 40 naar Cafayate. Zet je favoriete muziekje op in de auto, draai het raam open en roadtrippen maar! Overnachting in Cafayate Wine Resort tussen de wijngaarden.

Dag 7 - Cafayate

Met de fiets kan je enkele wijnboerderijen bezoeken om wijntjes te proeven. Zin om de benen te strekken? De wandeling naar Quebrada de las Conchas duurt zo’n twee uurtjes ( 3,5 km) : bewonder de merkwaardige rotsformaties gevormd door erosie, de gigantische rotsen en bergen.

Dag 8 - Molinos

Ten oosten van Cafayate vind je zandduinen die wel 30m hoog zijn. Het witte zand waait van de Calchaqui rivier naar Cafayate. Leuk om een wandeling te maken ( Los Médanos) van een uurtje. Rit naar het pittoreske dorpje Molinos langs de panoramische Ruta 40 ( 2 uur / 116km). Overnachting in Estancia Colomé.

Dag 9 - Salta

Rit naar Salta via Cachi (3u20m/ 180 km). In het natuurpark Los Cardones zijn er heel wat gigantische cactussen te bewonderen. Via Recta Tintin en Cuesta del Obispo verder naar Salta. Je logeert in een gezellige guesthouse La Candela op wandelafstand van Plaza 9 de Julio.

Dag 10 - Salta la linda

Vrije dag in Salta. Te voet op ontdekking in Salta, la linda, met zijn cabildo’s, kleurrijke kerken, parken en gezellige terrasjes.  In de zijstraatjes aan Plaza 9 de Julio vind je kleinschalige restauranten waar je verse empanadas kan eten. Met de kabellift kan je op de San Bernardo heuvel met spectaculair uitzicht op Salta, rondkuieren in de marktjes met lokale hapjes en soeveniers, de San Francisco kerk bezoeken, …In het Argentijns restaurant La Casona del Molino kan je typische gerechten proeven. Heel leuk zijn de muzikanten die zweemzoete liederen zingen uit volle borst. Overnachting in een karakterhotelletje op wandelafstand van Plaza 9de Julio.

Dag 11 - Puramarca

Rit noordwaarts via de Quebrada de Humahuaca naar Purmamarca. Op ontdekking in Purmamarca. Je kan de regio verkennen te voet , rondkuieren in de gezellige winkeltjes in het centrum, de Zevenkleurige Berg bewonderen, de nabijgelegen dorpjes Iruya en Uquia, de Inca ruïnes van Tilcara. Overnachting Purmamarca.

Dag 12 - Salinas Grandes

Op ontdekking naar de grote zoutvlakte Las Salinas Grandes via de Cuesta de Lipan. Het lijkt wel of je rondwandelt in een schilderij van Dahli. Overnachting Purmamarca.

Dag 13 - Salta

Vrije voormiddag in Purmamarca. Rit naar Salta en overnachting in La Candela guesthouse.

Dag 14 - Salta

Inleveren van de huurauto aan de luchthaven van Salta.

TEL: +323/ 481 81 09

Woeringenstraat 5A, 2560 Nijlen