El Calafate

Dag 1
De gids wacht je op in de luchthaven van Calafate.
Overnachting in het hotel El Quijote in Calafate op wandelafstand van de restauranten en winkeltjes. In het gletsjer infocenter (glaciarium) kom je alles te weten over gletsjers die lijken te ademen, de verschillende ijslagen en de natuur. Je kan zelfs een glaasje gaan drinken in de ijsbar. De muren, de tafels, de stoelen … zijn allemaal van ijs!

 


Dag 2
Na het ontbijt, op verkenning naar de Perito Moreno gletsjer. Met een bootje vaar je op het meer langs de kilometerslange ijsmassa. Met wat geluk, hoor je hier en daar stukken gletsjer afbreken en in het Rico meer vallen. Op de andere oever, bind je stijgijzers onder de wandelschoenen. De gids neemt je mee voor een wandeling op de eeuwenoude ijsmassa op de gletsjer. Een onvergetelijke ervaring! Overnachting hotel El Quijote.

 

Dag 3

Vroeg uit de veren. De gids vertelt vol enthousiasme over de condors, de guanacos en de Andes tijdens de busrit naar het prachtige Torres del Paine natuurpark. Onderweg bezoeken we de Milodon grot en een watervalletje. Overnachting in hosteria Las Torres

 


Dag 4

Op ontdekking in het Torres del Paine natuurpark met zijn drie granieten torens. Ideaal om fikse wandelingen te maken met of zonder gids. Je kan Lago Grey bezoeken met zijn merkwaardige ijsformaties, een boottochtje maken naar de Grey gletsjer, wandelen over de hangbrug, paardrijden. Vergeet je wandelschoenen niet! In de late namiddag met de bus terug naar Calafate. Overnachting hotel El Quijote.


 

Dag 5

Tijd om te relaxen in Calafate. Transfer naar de luchthaven van Calafate.

TEL: +323/ 481 81 09

Woeringenstraat 5A, 2560 Nijlen

Lago Pehoe