Buenos Aires

Dag 1
In de luchthaven van Buenos Aires staat een Engelstalige gids je op te wachten. Tijdens de rit naar het hotel, krijg je al een eerste indruk van deze wereldstad. In de namiddag kan je wat uitrusten na de lange vlucht of een wandelingetje maken in Buenos Aires.
Overnachting in een typisch tango hotelletje op wandelafstand van het Teatro Colon en Avenida de Mayo.

Optie: met de boot vaar je op de Tigre rivier en ontdekt Buenos Aires op een speciale manier! De prachtige residenties, de delta, de riviertjes en kanaaltjes van de Tigre delta.

Dag 2

Excursie met de fiets op ontdekking in Buenos Aires met een privégids. De gids komt jullie oppikken aan het hotel om 09h00 ’s morgens. Deze fietstocht focust op het historische Buenos Aires (zuidelijke deel). De gids neemt je mee naar de Plaza San Martin, Puerto Madero, langs de Rio de la Plata en verder naar de kleurrijke La Boca wijk en Caminito. We stoppen even in Caminito en fietsen daarna verder naar de Boca Juniors Stadium, Lezama Park, Plaza Dorrego in San Telmo en naar het historische Plaza de Mayo.

 

Niets zo leuk als dineren bij locals in Buenos Aires ! Gabriel, Regina, Carolina of andere gastvrouwen heten je van harte welkom in hun huis om samen te dineren aan één grote tafel. Je kan een mondje Spaans oefenen, leuke inside tips krijgen om je bezoek aan Buenos Aires wat meer couleur locale te geven en typisch Argentijnse gerechten proeven, …Je reist als een echte local met de tram en de bus naar je gastvrouw.

Dag 3
Ontbijt. Op ontdekking in de fascinerende hoofdstad van Argentinië. Je kan de dubbeldecker bus nemen naar alle bezienswaardigheden, een leuke manier om Buenos Aires te ontdekken (optioneel): de kleurrijke La Boca wijk, La Recoletta, San Telmo, het trendy Puerto Madero en Plaza de Mayo.

Wil je de echte ziel van de tango ontdekken? De authentieke milongas zijn the place to be, niet de commerciële tangoshows waar het wemelt van de toeristen. De portenos (inwoners van Buenos Aires) komen hier elke avond samen om tango te dansen. Kom alles te weten over de cabeceo – een subtiele hoofdknik van de tangodanser wanneer hij met een senora wil dansen, voel de passie en geniet van de elegante dansbewegingen. Vergeet je dansschoenen niet! De Engelstalige gids komt je ophalen aan het hotel rond 22h30, bezoek aan twee milongas. Deze uitstap duurt zo’n 2.5 uur.

Dag 4

Ontbijt. Private transfer van het hotel naar de luchthaven Aeroparque Buenos Aires.

TEL: +323/ 481 81 09

Woeringenstraat 5A, 2560 Nijlen