Patagonian Explorer

Dag 1 - Ushuaïa 

Je kan inchecken tussen 10h en 17h in het Australis kantoor in San Martin Avenue 409 in Ushuaïa. Het is aan te raden om rond 10h jouw valiezen in te checken, dan heb je nog een hele dag je handen vrij om Ushuaïa te ontdekken. Om 18h heten de kapitein en de bemanning je van harte welkom op de cruise met een glaasje wijn. Even onze zwemvesten aantrekken voor de safety briefing, de koffers uitpakken in de kamer en een praatje maken met de gidsen aan boord. ’s Avonds dineer je aan boord samen met de andere reizigers aan ronde tafels. We varen weg na zonsondergang van de lichtjes van Ushuaïa en steken het Beagle kanaal over. We zetten koers naar Chili, via het smalle Murray kanaal.

Dag 2 - Kaap Hoorn & Wulaia Bay

Bij zonsopgang vaart de Australis cruise naar Nassau Bay en de afgelegen eilandengroep met Kaap Hoorn national park. In 1616 heeft de Nederlandse Marine Kaap Hoorn ontdekt, de naam komt trouwens van het dorpje Hoorn in West Friesland. Kaap Hoorn is een 425m hoge rotsformatie die uitkijkt over de turbelente waters van de Drake Passage, eeuwenlang de enige navigatieroute tussen de Grote en de Atlantische oceaan. In 2005 werd Kaap Hoorn verklaard tot Unesco World Biosphere Reserve. De Chileense marine heeft een vuurtoren op het eiland, de vuurwachter en zijn familie wonen hier. Er is ook een kleine kapel en het moderne Kaap Hoorn monument.

We varen verder en gooien het anker uit in Wulaia Bay, waar vroeger één van de grootste Yamana nederzettingen waren. Zowel Charles Darwin als kapitein Fitz Roy vermeldden Wulaia Bay tijdens hun reis met de HMS Beagle in de 19de eeuw. We bezoeken het oude radiostation. Je kan kiezen uit drie wandelroutes ( van makkelijk tot moeilijk) om de berg op te klimmen doorheen het Magellaanse bos met lengai, coigües, canelos en varens. Het uitzicht over Wulaia Bay is adembenemend.

Dag 3 - Pia & Garibaldi Gletsjers 

’s Nachts varen we langs Vuurland, het smalle Gabrial kanaal, Magdalena en Cockburn kanaal. We varen verder rond het Brecknock schiereiland. Bij zonsopgang gaan we met zodiacs op ontdekking naar de Pia gletsjer. We maken een korte wandeling naar het uitzichtpunt of een langere wandeling met zijdelings zicht op de Pia gletsjer. De Pia gletsjer is genoemd naar prinses Maria Pia van Savoy (1847- 1911), de dochter van de Italiaanse koning. De kapitein navigeert de boot verder ten westen van het Beagle kanaal naar het Garibaldi fjord met de gletsjer. Garibaldi gletsjer is één van de drie gletsjers in Patagonië waar de ijsmassa steeds groter wordt. We wandelen door het Magellaanse bos naar een waterval van ijs, een verticale rotsmuur begroeit met varens en mos en spectaculaire uitzichtpunten met uitzicht op de gletsjer en het fjord. Trek je wandelschoenen maar aan voor deze stevige wandeling : steile klim , ruwe ondergrond. Niet zo een fan van fikse wandelingen? Je kan aan boord blijven om te genieten van het uitzicht van de gletsjer.

Dag 4 - Aguila & Condor Gletsjer

’s Morgens vroeg, varen we langs het Cockburn kanaal naar de Aguila en Condor gletsjers. Je kan hier de gletsjers zien van de Darwin bergketen – sommige gletsjers monden uit in de zee. We gaan aan wal voor een wandelingetje rond de lagune, die gevormd is door het smeltwater van de Aguila gletsjer. In de namiddag gaan we met de zodiacs op ontdekking naar de Condor gletsjer, en met wat geluk zien we de condors in de lucht vliegen.

Dag 5 - Magdalena eiland & Puntas Arenas

‘s Nachts varen we via het Magdalena kanaal en de Magellaanstraat naar Magdalena Eiland halfweg Vuurland en het vasteland van Chili. De vuurtoren lijkt te waken over de immense kolonie pinguïns. Magdalena Eiland was vroeger een belangrijke bevoorradingspost voor de zeevaarders. Bij het krieken van de dag, maken we een wandeling tussen de pinguïns ( afhankelijk van het weer). We bezoeken een klein museum en de vuurtoren van 1902. In September en april zijn er geen pinguïns, deze excursie wordt dan vervangen door een boottochtje met de zodiacs naar Marta Eiland om de zeeleeuwen te ontdekken. Nog eventjes varen met de Australis, en we komen aan in Punta Arenas rond 11h30.

TEL: +323/ 481 81 09

Woeringenstraat 5A, 2560 Nijlen