Atacama

Dag 1
Aankomst in de luchthaven van Calama. Na een transfer van zo'n 100 km kom je aan in het woenstijndorpje San Pedro de Atacama.
D
e droogste woestijn ter wereld ligt niet in Afrika, maar in Chili. Atacama is een bijzonder boeiende woestijn met vulkanen, zoutvlaktes, maanlandschappen en merkwaardige rotsformaties.

Overnachting Casa de Don Tomas, een mooie guesthouse gebouwd met zandstenen.

Dag 2

Vroeg uit de veren voor de uitstap naar de Tatio Geysers. Tijdens de rit naar de waterspuwende geisers, zie je de kleuren van het omliggende maanlandschap veranderen van donkergrijs naar beige en rood. ’s Morgens zijn de geisers trouwens ook het meest actief en het water kan wel tot zes meter hoog spuiten! Het lijkt wel of je op een andere planeet bent! Vergeet je zwembroek en handdoek niet, want je mag even zwemmen in een warmwaterbron meertje. De geisers liggen op 4 200m hoogte in de Andes, cocablaadjes kauwen kan wel eens helpen tegen hoogteziekte.

Vrije namiddag: tijd voor een siesta aan het zwembad van de guesthouse, even rondkuieren in Atacama centrum,…

Overnachting Casa de Don Tomas. De guesthouse heeft zelf een restaurantje.

Dag 3

De gids komt je oppikken in het hotel. Rit naar het zoutgebergte Cordillera de la Sal en verder naar de maanvallei. Op ontdekking naar de immense zoutpannen en meren in het Los Flamencos natuurpark. Las Tres Marias is een prachtige formatie van natuurlijke materialen, gemaakt door de erosie van de wind. Verder op verkenning naar Valle de la Muerte met zijn zoutformaties. Bij zonsopgang kan je genieten van adembenemende landschappen bij het uitzichtpunt Piedra del Coyote.

Atacama is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken. Je kan rond middernacht op uitstap met een gids en een telescoop op zoek naar het Zuiderkruis en de Melkweg.

Overnachting La Casa de Don Tomas.

Dag 4

Ontbijt in guest house daarna transfer naar de luchthaven van San Pedro de Atacama.

TEL: +323/ 481 81 09

Woeringenstraat 5A, 2560 Nijlen