Terug naar homepage

 

 

Patagonia

  Bariloche   Wandeling op de gletsjer
  Estancia Helsingfors   Oneindige luchten

voor deze PatagoniŽtrip is een 4x4 aan te raden 

voor deze PatagoniŽtrip is een 4x4 aan te raden Bolson, het vroegere hippieparadijs Los Antiguos,volop genieten aan het enorme Buenos Aires meer overal langs de weg verering van Difunta Correa ook dit is Patagonia: kleuren, bergen, zand Pueyrredon meer, golfjes zoals aan de zee meren Posadas (groen/turquios) en Pueyrredon (helder blauw) paardrijden in PatagoniŽ, estancia Helsingfors windrichting is duidelijk aan het Viedma meer wandeling naar de gletsjer van laguna Azul aan de ongeŽvenaarde gletsjer Perito Moreno kringen in het water van afgebroken ijs van Perito Moreno ruwe schoonheid de eeuwige Argentijnse asado, ook indoors lente in nationaal parkTorres del Paine, zicht op de Cuernos lente in nationaal parkTorres del Paine, zicht op de Cuernos grote keuze aan wandelingen met gids in Torres del Paine mannetje guanaco overschouwt zijn territorium authentieke glorie in cafť Tortoni, Buenos Aires dŗt is Patagonia: wijds, godverlaten, stil, wind, enorm

PATAGONIA

Ontdekking met 4x4 huurwagen van nog een stuk ongerept Patagonia, om te eindigen in El Calafate en zijn spectaculaire gletsjer Perito Moreno. De ideale reisperiode is van oktober tot april, de plaatselijke zomer.
Aan te raden uitbreidingen kunnen zijn: de watervallen van Iguazu  (zie flexipakketjes), het nationaal park Torres del Paine in Chili, het trekkersparadijs Chalten ipv estancia Helsingfors.... Het voorgestelde programma is ŗ la carte en kan dan ook naar wens aangepast/verlengd worden.

Anna en marc van Argentina Travel Center hebben zelf deze selfdrive uitgeprobeerd, en goed bevonden.
Het is immers op het eerste zicht niet vanzelfsprekend om in hartje PatagoniŽ zelf te gaan rondreizen. Dat het vlot kan hebben we zelf ervaren, dus stellen we deze trip ook voor met een gerust gemoed. Bij de reisdocumenten ontvang je wel een hele reeks aanbevelingen en tips, die bijzonder nuttig kunnen zijn.

Dag 1  Brussel - Buenos Aires
Vertrek vroege avond via Madrid, Parijs .... naar Buenos Aires (vluchten niet inbegrepen in prijs).

Dag 2  Buenos Aires
Aankomst 's morgens en transfer met privť Engelstalige gids naar hotel Eurobuilding 4*, modern centraal hotel met terras op de 10de verdieping als pluspunt, ontbijt.

Dag 3  Buenos Aires - Bariloche - El Bolson
Transfer naar de luchthaven voor vlucht naar Bariloche, waar een stoere 4x4 Toyota Hilux wacht ( info huurwagen onderaan). Rit naar El Bolson via de Ruta 40 die door heel Zuid-Amerika loopt. Onderweg al volop genieten van het landschap: besneeuwde toppen van de Andes, uitbundige bossen, bloemen..Overnachting hotel Escampada 3*, centraal, comfortabele en verzorgde kamers, ontbijt.  

Dag 4  El Bolson - Esquel
Vanaf hier beginnen de gravelwegen: zij leiden naar het nationaal park Los Alerces met zijn eeuwenoude cypressen, kleurrijke meren, bossen en pure lucht. Ov. hotel Cumbres Blancas 3*, centraal, comfortabele en verzorgde kamers, ontbijt.

Dag 5  Esquel - Los Antiguos
Verder naar Los Antiguos aan het gigantische Buenos Aires meer. Het microklimaat en de vruchtbare bodem maken deze regio geschikt voor de teelt van kersen, aardbeien, frambozen en ander rood fruit. De oorspronkelijke Indianen - de Mapuches - brachten vroeger hun oude mensen naar hier om hun laatste levensdagen aangenaam door te brengen, vandaar de naam ' De Oudjes'.  Ov. hosteria Antigua Patagonia 3* rustig, superligging, uitkijkend over een grasveld pal aan het enorme meer met de Andesbergen als achtergrondgarnituur, ontbijt.

Dag 6  Los Antiguos
Verkenning van Los Antiguos en omgeving: genietend van het meer en de glinsterende sneeuwtoppen in de verte. 'When space becomes the ultimate luxury' is hier absoluut van toepassing. 's Avonds bij het deugddoend haardvuur met een glaasje lokaal gestookte frambozenlikeur als perfect slaapmutsje. Ov. hosteria Antigua Patagonia, ontbijt

Dag 7  Los Antiguos - Lago Posadas
De volgende ochtend voert ons dieper in PatagoniŽ naar Lago Posadas. Dit piepklein dorpje staat nog niet echt op de toeristische kaart. Het kleine hotelletje, makkelijkshalve Posada Las Posadas genoemd,  annex winkeltje annex restaurantje biedt zowat het enige vertier.  Ov. Posada Las Posadas, ontbijt

Dag 8  Lago Posadas
Verkenning van de omgeving langs impressionante veelkleurige rotsformaties. Dit op relatief makkelijke steenslagwegen die af en toe de vierwielaandrijving noodzakelijk maken, zonder daarom overdreven avontuurlijk te doen. Tot eindelijk het schouwspel openklapt: twee enorme meren, niet verbonden en slechts gescheiden door een smalle landstrook. Het meer Lago Posadas kleurt groen omdat het water van gewone rivieren bevat. Het andere meer Pueyrredon daarentegen is schitterend blauw en wordt gevoed door het smeltwater van de gletsjers. We rijden over de landengte naar de overkant; het gletsjermeer beukt met zijn golven op de kant; het lijkt wel agressief een doorgang naar het zustermeer te willen forceren en is woedend dat dit niet lukt. Een vreemde gewaarwording! Ov. Posada Las Posadas, ontbijt

Dag 9  Lago Posadas - Estancia Helsingfors
De volgende dag wachten er ruim 500 km langs de beroemde - beruchte Ruta 40 (Cuarenta) die helemaal TransAmerica doorkruist. De landkaart toont de weg, altijd rechtdoor, geen spoor van enige bewoning, hier en daar wel een verlaten ruÔne, rijden naar de onbereikbare horizon. De snerpende wind is steeds van de partij. Wellicht zal deze weg binnen enkele jaren vlot berijdbaar zijn. Tot nader order ligt de gemiddelde snelheid tussen de 40 en 50 km/uur. Op het einde duikt asfalt op, samen met de geruststellende hoge SOS-palen met zendmast op zonne-energie. Je kan dan bij panne tenminste iemand bereiken. Elf uur rijden tot Estancia Helsingfors, de laatste 50 km zijn  moeilijker berijdbaar. Ov. estancia Helsingfors, volpension en activiteiten inbegrepen.

Dag 10  Estancia Helsingfors
Helsingfors werd eertijds gesticht door een Finse familie, en is nu omgebouwd tot een luxe-lodge aan het Lago Viedma. Lekker eten, uistekende Malbec-wijntjes, toffe bar en overal de knetterende houtkacheltjes. Het is een ecolodge avant-la-lettre: ze gaan er prat op dat ze volledig zelfvoorzienend zijn: elektriciteit van hun watermolen aan het beekje, warmte van de houtkachels, en drinken van het smeltwater. Veel puurder dan eender welk flessenwater, tenslotte drink je de zuivere Andes hier. Een stevige bergwandeling voert ons de volgende dag naar de azuurblauwe lagoon met eigen kleine gletsjer. Onderweg vertelt de huisgids honderduit over fauna en flora.  Vanuit de tuin aan de oever van het ongeschonden meer prachtzicht op de majestueuze Fitz Roy. Ov. estancia Helsingfors, volpension en activiteiten inbegrepen.

Dag 11  Estancia Helsingfors - El Calafate
Afscheid van estancia Helsingfors en rit naar El Calafate, het uitvalspunt voor bezoek aan het nationaal park van de gletsjers met als hoogtepunt de spectaculaire Perito Moreno gletsjer. Calafate is eveneens de naam van een vruchtbare struik met geelkleurige bloemen, die later tot blauwige bessen uitgroeien. Goede asfaltwegen, een nieuwe luchthaven, op enkele jaren tijd is Calafate tot een bezige stad uitgegroeid. Drop off 4x4 Toyota Hilux. Ov. hotel Kosten Aike 4*, centraal, goed gerund en gezellig hotel in chaletstijl, tuin, ontbijt.

Dag 12  El Calafate

Je wordt opgepikt in je hotel, voor de inbegrepen dagtrip naar de Perito Moreno. Deze wereldbefaamde gletsjer werd genoemd naar de ontdekkingsreiziger Francisco Moreno. De ijsmassa is 60 m hoog en 4 km breed. Uren kan men besteden om dit wereldwonder voor eeuwig op te slaan. Vanuit de Patagonische Ijskap stuwt deze gletsjer zijn krakende ijsmassa 1 meter per dag naar beneden, tussen de bergflanken begroeid met bomen, tot hij afbrokkelt. De stevige wandelpaden bieden unieke taferelen aan. Met geluk ben je getuige van de brokstukken ijs die naar beneden vallen met een donderend geraas. Minitrekking van een 1.5u op de gletsjer: je krijgt ijzeren spikes om vast te binden onder je schoenen en je volgt de gids. Een hele belevenis om de gletsjer te horen zuchten en kraken.  Als beloning op het einde een whiskey on the rocks met eeuwenoud ijs van de gletsjer. Ov. hotel Kosten Aike, ontbijt 

Dag 13  El Calafate - Buenos Aires 
Transfer naar luchthaven voor vlucht naar Buenos Aires.De terugtocht per vliegtuig CalafatE-Buenos Aires duurt meer dan 3 uur - wat zijn die afstanden toch reusachtig hier. Vermits we nog een keertje slapen in de hoofdstad, maken we een stevige stadswandeling. We naderen de Plaza De Mayo. De Casa Rosada, het roze presidentieel paleis, domineert dit levendige plein. We wijken uit voor een kleine maar luidruchtige  betoging, waarvoor is niet zo duidelijk. Maar dat er betoogd kan worden, dŗt is belangrijk sinds de democratie hersteld is. Cafe Tortoni mag natuurlijk niet ontbreken: een authentieke sfeervolle gelagzaal annex klein zaaltje. Alles ademt hier pure tango. We hebben geluk, er is nog plaats vrij voor het tango-optreden. Heel kleinschalig, we zijn bij de dertig gelukkige toeschouwers. Eťn danspaar, een professionele zanger, begeleid door een bandoleon, een contrabas en piano. Zo professioneel, maar puur en gedreven hebben we zelden zien optreden en dansen. Wat een verschil met de grote commerciŽle tangozalen, waar hele busladingen toeristen hun vertier zoeken.
Met deze kers om de taart sluiten we onze selfdrive PatagoniŽ af. Onze 700 digitale foto's zijn slechts het topje van de ijsberg aan indrukken in onze ziel. Bij aankomst transfer naar hotel. Tango dinner show inbegrepen. Ov. hotel Eurobuilding, ontbijt

Dag 14  Buenos Aires - Brussel
Transfer naar internationale luchthaven Buenos Aires voor vlucht naar Europa.

Dag 16  Brussel
Aankomst te Brussel

Info huurwagen
4x4 Toyota Hilux of gelijkwaardig: inbegrepen zijn: onbeperkt km, btw, luchthaventaksen, drop-off kost, verzekering met uitsluitsel van turnover (over kop gaan), diefstal, airbag
niet inbegrepen: franchise of eigen verantwoordelijkheid die steeds hoog ligt in Argentinie
Argentina Travel Center werkt met het autoverhuurbedrijf dat nieuwere wagens aanbiedt.

Prijs per persoon op basis van dubbele kamer en 2 personen in huurwagen 
op aanvraag 

Prijs per persoon op basis van dubbele kamer en 4 personen in huurwagen 
op aanvraag 

Inbegrepen: vermelde hotels met ontbijt, estancia in volpension, vermelde transferten en uitstappen
niet inbegrepen: internationale en binnenlandse vluchten, verzekeringen 
prijs afhankelijk van usdollar koers


 

 

Facebook

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord

 

  PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2018 Argentina Travel Center - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.